Peuterspeelzaal

Peuterspeelzaal Klein Duimpje

Bij SDK kinderopvang staat het plezier van kinderen op nummer één! Ieder kind heeft van nature de drang om zich spelenderwijs te ontwikkelen en daarom bieden wij hen een kansrijke speelomgeving.

SDK Peuterspeelzaal Klein Duimpje is gevestigd in de CBS Julianaschool in de Dordrechtse wijk Dubbeldam en sluit aan bij de identiteit van de school. Wij hebben onze eigen ruimte in de school en hier kunnen onze peuters heerlijk spelen en zich ontwikkelen.

Zodra kinderen twee jaar worden, zijn ze oud genoeg om te komen spelen bij een peuterspeelzaal. Bij een peuterspeelzaal krijgt jouw kind de kans om meer te ontdekken over zichzelf, anderen én de wereld. Ook is de overgang naar de basisschool straks gemakkelijker.

Vier keer in de week kunnen peuters een ochtend of middag komen spelen, in een vaste groep met vaste pedagogisch medewerkers. Op de groepen werken wij met het VVE-programma Uk & Puk. De peuters worden op een speelse wijze begeleid in hun ontwikkeling en voorbereid op de basisschool. De lokalen hebben hoeken waar de kinderen fijn kunnen spelen. Knutselen, met poppen spelen, torens bouwen in de bouwhoek, verkleden of juist rustig lezen in de leeshoek: alles is mogelijk. Vrij spel wordt afgewisseld met activiteiten in grotere of kleinere groepjes. De pedagogisch medewerksters zorgen voor een herkenbare dagindeling die terug te vinden is op kaarten aan de muur. Zo weten alle peuters wat ze kunnen verwachten.

De peuterspeelzalen liggen verspreid door Dordrecht en zijn meestal in een basisschool gehuisvest. Met de scholen werken wij nauw samen om een doorgaande lijn voor kinderen en ouders te realiseren.
De openingstijden en -dagen wisselen per locatie. In schoolvakanties en op feestdagen zijn de peuterspeelzalen gesloten. De kosten en tarieven zijn afhankelijk van jouw huidige situatie en per gemeente verschillend. Neem contact op met ons kantoorteam om de mogelijkheden op de gewenste locatie te bespreken.

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende rondleiding!
SDK Kinderopvang
Noorderkroonstraat 164
3318 VT Dordrecht
Tel: 078-622 61 99
Geopend ma-vrij 08:30-17:00 uur
www.sdk-kinderopvang.nl